Пока без коментариев

Krigen i Ukraina

Kjære brødre og søstre i Herren!
Herren tillat en krig mellom Russland og Ukraina.
Måtte Hans hellige vilje skje! La oss tro at dette er tillatt for gode formål og vil føre til en god slutt, for Guds vilje er alltid god og klok.
Så, brødre og søstre, oppfyll alt som kjærlighetsplikten til fedrelandet krever av dere under disse omstendighetene.
Be til Gud om at Han gir seire til vår hær, takk Gud for seirene som er gitt, doner til militære behov, som må gå i kamp uten å spare livet, kjempe ikke av hat til fienden, men av kjærlighet til vår folk, og husker Frelserens ord: «Det finnes ingen større kjærlighet enn om en mann setter livet til for sine venner» (Johannes 15:13). Kort sagt, gjør alt som kjærligheten til fedrelandet krever av dere. Kjærlighet til fedrelandet er en hellig følelse. Frelseren helliget denne følelsen ved sitt eksempel: av kjærlighet til sitt jordiske fedreland gråt han over Jerusalems situasjon (Luk 19:41).
Men foruten det jordiske fedrelandet har vi også det himmelske fedreland. Til den hører mennesker uten forskjell på nasjonaliteter og nasjoner, fordi alle mennesker er like barn av vår himmelske Fader og brødre til hverandre. Dette vårt fedreland er Kirken, som vi er like medlemmer i, og ifølge det vår himmelske Faders barn virkelig utgjør én familie.
En ortodoks kristen er kalt til å elske sitt fedreland, som har en territoriell dimensjon, og sine blodbrødre som bor over hele verden. Slik kjærlighet er en av måtene å oppfylle Guds bud om å elske sin neste, som inkluderer kjærlighet til sin familie, medstammemenn og medborgere.
Patriotismen til en ortodoks kristen må være aktiv. Det viser seg i fedrelandets forsvar fra fienden, arbeid til fedrelandets beste som det star i kirkens dokumenter.
Det er derfor jeg ikke skiller meg fra dere, brødre og søstre, russere og ukrainere, og forblir med dere i mine bønner. Og vi vil sammen oppfylle vår plikt med hensyn til vårt himmelske fedreland, som en eller andre forfaller. Jeg vil, som alltid, be for kirken, arbeide med kirkesaker, utføre gudstjenester; dere, alle kristne, enten dere lever fredelig hjemme eller går i krig, vokse og bli etablert i troen og ha fremgang i alle kristne dyder. Ikke desto mindre vil vi sammen be inderlig om at Herren raskt vil gjenopprette den brutte freden. Måtte Herren hjelpe oss i alt dette!

Vår Herre Jesu Kristi nåde og Guds Faders kjærlighet og Den Hellige Ånds samfunn være med dere alle! Amen

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.